середа, 10 грудня 2008 12:51

На Донеччині почалася ліквідація радіоактивного полігону

На Іллічевському полігоні під Константинівкою, де більше року тому зафіксовано перевищення норми радіоактивного випромінювання у 28 тисяч разів, тільки зараз почалися роботи із ліквідації фону.

Зараз на небезпечне звалище не пускають сторонніх людей. Фахівці вже визначили найбільш забруднені місця полігону, сміття звідти скоро занурять у спеціальні контейнери і вивезуть. За попередніми даними, захоронення радіоактивних відходів із полігону буде в Дніпропетровській області.

Питання про дезактивацію полігону вирішувалося ще з квітня минулого року. Тоді ж у вересні кваліфікаційний рівень надзвичайної ситуації на полігоні підвищили із об"єктового до регіонального, на її ліквідацію обіцяли 19 млн. грн.

У підсумку зараз на утилізацію відходів звалища вдалося отримати близько 2,5 млн. грн. Губернатор Донецької області Володимир Логвиненко висловив задоволення цією ситуацією, як про "перегорнуту сторінку". "Слава Богу, роботи почалися", - сказав він, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині почалася ліквідація радіоактивного полігону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути