Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 09:17

В Чилі заарештували майже сто посібників Піночета

В Чилі заарештували майже сто посібників Піночета
Майже 100 посібників Аугусто Піночета були заарештовані в ході масштабної операції в Чилі, передає агентство Reuters. Більшість затриманих були військовими або співробітниками спецслужб диктатора.

Цей масовий арешт став наймасштабнішим з моменту закінчення правління Піночета. Ордери на арешт 98 людей були видані в ході розслідування "Операції Коломбо" 1975 року. Заарештовані звинувачуються у викраданні і вбивстві 42 людей, всього в ході "Операції Коломбо" загинули 119 противників Піночета.

Серед заарештованих колишній глава урядової розвідувальної служби DINA Мануель Контрерас, раніше засуджений за другі злочини.

Самого Аугусто Піночета намагалися притягнути до суду за порушення прав людини, масові вбивства під час його правління і розкрадання державних коштів, проте через слабке здоров"я він так і не з"явився перед судом. У грудні 2006 року Піночет помер, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Чилі заарештували майже сто посібників Піночета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути