неділя, 24 березня 2019 01:48

В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку

В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку
В Берліні фанати блогерів влаштували сутичку. Фото: DW

У Берліні близько 400 фанатів конкуруючих YouTube-блогерів зустрілися на центральній площі Александерплатц, чоби влаштувати масову бійку.

Поліція розігнала їх, застосувавши сльозогінний газ, повідомляє DW.

У Мережі поширили чутки про те, що один з блогерів, фанати якого прийшли на площу, нібито пов'язаний з мафіозним арабським кланом.

"Ми спостерігаємо як в реп-співтоваристві, так і у інших інфлюенсерів, що вони все частіше занадто нерозважливо поводяться зі своїм впливом. Мабуть, модним стає свідомо підливати масло у вогонь, щоб отримати більше підписників і кліків", - прокоментував ситуацію представник німецької профспілки поліції Норберт Кіом.

Він розповів, що в Мережі знали про те, що планується масштабна бійка. За сигналом на передбачуване місце сутички вирушили близько ста правоохоронців проти 400 фанатів. В результаті зіткнення поліцейські затримали дев'ятьох агресивно налаштованих молодиків. У самій бійці брали участь не більше 50 осіб.

Для того щоб максимально швидко врегулювати конфлікт між фанатами блогерів, поліцейським довелося застосувати сльозогінний газ.

Після того як поліцейські розігнали хлопців з центральної площі, ті продовжили бійку в найближчому метро, ​​де кидали один в одного камінням.

За результатами масової бійки шестеро осіб звернулися за медичною допомогою, також дістали поранення двоє поліцейських, у шістьох виникли проблеми з очима через застосування сльозогінного газу.

На даний момент блогери категорично заперечують свою провину в події на центральній площі Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мову: блогер застеріг Україну від долі Білорусі

Спочатку блогер Thatsbekir, у якого близько 260 тисяч передплатників, закликав своїх фанатів прийти на центральну площу Берліна, щоб розібратися зі своїм конкурентом, блогером Бахарєв аль Амуду, у якого всього 13 тисяч передплатників на відеохостингу. Можливу приналежність до арабського мафіозного клану приписують саме до другого з них.

Зараз ви читаєте новину «В Берліні 400 фанатів конкуруючих блогерів влаштували сутичку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути