Ексклюзиви
середа, 14 січня 2009 13:19

В Австрії убили колишнього охоронця Рамзана Кадирова

Колишній охоронець Рамзана Кадирова Умар Ісраїлов, який отримав політичний притулок в Австрії, був убитий у Відні у вівторок, 13 січня, пише The New York Times.

Як повідомляє видання з посиланням на друзів і адвоката Ісраїлова, він був застрелений на виході з продовольчого магазина. Умару Ісраїлову було 27 років.

Ісраїлов був засуджений як один з бойовиків-сепаратистів, потім отримав амністію і став одним з охоронців Рамзана Кадирова. Потім він виїхав до Європи, де в кінці 2006 року подав скаргу до Страсбурзького суду. Ісраїлов називав себе жертвою режиму Кадирова, а також свідком злочинів, які, за його словами, здійснював Кадиров і його наближені в період з 2003 по 2005 рік.

В інтерв"ю The New York Times восени 2008 року Ісраїлов розповідав про катування, які застосовувалися до ймовірних повстанців і членів їх сімей. Крім того, Умар Ісраїлов стверджував, що після його від"їзду до Європи, Кадиров впродовж 10 місяців утримував під вартою і катував його батька, намагаючись змусити колишнього охоронця повернутися до Чечні.

Видання також пише, що Ісраїлов побоювався за своє життя і практично не спілкувався з незнайомими людьми, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії убили колишнього охоронця Рамзана Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути