понеділок, 07 квітня 2008 13:47

В Австралії знайдено старовинні знаряддя праці

Величезну схованку із знаряддями праці, яким, за оцінкою експертів, більше 35 тисяч років, знайдено під час розкопок на заході Австралії, повідомило в понеділок агентство Рейтер з посиланням на місцеві ЗМІ. Це одна з найважливіших знахідок, зроблених будь-коли на території Австралії, вважає археолог Ніл Дрепер, який брав участь в розкопках.

Сховище з кам"яними інструментами, в основному клинками, лопатками і знаряддями для різання, було виявлене австралійськими археологами в скелі в районі найбільшої австралійської шахти із видобутку залізняку Норі Downs, розташованого в гірничопромисловому центрі Пілбара (штат Західна Австралія).

Після проведення низки експертиз і аналізів, вчені дійшли висновку, що знайденим знаряддям праці більше 35 тисяч років. За попередніми даними, знаряддя могли належати племені Мартіджа Баніджіма, яке проживало в районі Пілбари десятки тисячоліть тому.

"Ми завжди вірили в те, що це важлива частина нашої історії, що тут жили наші предки", - вже заявив місцевій газеті Fairfax Слім Паркер, найстаріший з їх нащадків, представник племені Мартіджа Баніджіма.

Паркер вважає, що після виявлення найдавніших інструментів і знарядь праці австралійська влада зобов"язана закрити шахту і довколишні території, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Австралії знайдено старовинні знаряддя праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути