вівторок, 08 квітня 2008 11:06

В Австралії акула смертельно поранила 16-річного серфінгіста

В Австралії 16-річний підліток став жертвою нападу акули. Трагічний інцидент стався у вівторок вранці на східному узбережжі в місті Балліне в 650 кілометрах на північ від Сіднею. Двоє підлітків плавали на дошці для серфінгу в 50 метрах від берега. Акула напала на одного з них. Рятувальникам і прибулим на місце події медикам врятувати хлопця не вдалося, він помер від отриманих поранень, повідомляє The Sydney Morning Herald з посиланням на AAP.

Представник поліції Стів Кларк розповів журналістам, що, за словами приятеля загиблого, він побачив у воді велику тінь, плаваючу навколо його товариша, потім вода стала червоною від крові. Товариш кинувся до нього, витягнув на берег і намагався надати йому першу допомогу. Підліток помер від втрати крові, отримавши рани стегна і тулуба, несумісні з життям.

Підліток, який залишився в живих, в стані шоку був доставлений в лікарню. За словами інспектора, поліція має намір нагородити його за хоробрість при спробі врятувати товариша.

Зараз всі пляжі Балліна закриті і відкриються тільки після того, як рятувальна служба вважатиме, що загрози нападу акул більше немає.

Пляж Лайтхаус знаходиться в гирлі річки Ричмонд - це місце, популярне серед серфінгістів, не дивлячись на те що там часто зустрічаються акули. Цього літа на пляжі Балліна тричі оголошувалася тривога через загрози нападу акул. Як розповів рятувальник Стівен Ліхі, проливні дощі протягом останніх двох днів зробили воду біля берега дуже каламутною і небезпеку було складно попередити. З цієї ж причини пошуки акули-вбивці рятувальники визнали даремними.

У прибережних водах Австралії щорічно відбувається в середньому 15 нападів акул на людей, це один з найвищих показників в світі. Згідно офіційної статистики, в 2007 році в Австралії зафіксовано 12 нападів акул на людину з 71 по всьому світі.

При цьому число атак акул на людей збільшилося: у 2007 році було зафіксовані 71 подібні епізоди, в 2006 році - 63. Таким чином, в 21 столітті 7.6% всіх атак акул на людей приводили до летального результату, в 1990-і роки - 12.3%.

У 2007 році жертвами 56% нападів акул були серфінгісти, 38% - плавці, 6% - аквалангісти і любителі підводного плавання.

Традиційно найбільше число акулячих атак фіксується в США: у Флориді і на Гаваях. У списку найбільш акулонебезпечних місць також традиційно входять Австралія та ПАР. Окрім цього, в 2007 році атаки акул сталися у водах Фіджі, Мексики та Нової Зеландії, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії акула смертельно поранила 16-річного серфінгіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути