середа, 26 березня 2008 09:48

В Японії створено робота-няньку

Японські батьки найближчим часом зможуть спокійно зайнятися своїми справами або просто відпочити від непосидючих дітей, тому що з їхніми нащадками буде няньчитися спеціально навчена нянька, яка ніколи не утомлюється й готова в будь-який момент погратися з дитиною.

Японська компанія-рітейлер Aeon Co у співробітництві з інженерною компанією Tmusk представили свою останню розробку - 1,4-метрового людиноподібного робота, основне призначення якого полягає в занятті з дітьми й постійному догляді за ними.

На сьогодні, тестовий зразок робота представлений в одному з токійських супермаркетів Aeon, де він може доглянути за дитиною поки батьки роблять покупки.

Розробники говорять, що незважаючи на те, що словниковий запас робота досить обмежений, він здатен запам"ятати й розпізнати кожного з довірених йому дітей за ім"ям та віком. Машина здатна спілкуватися з дітьми, а на моніторі, що служить обличчям роботу, можуть відображатися дитячі ігри або рекламні повідомлення. Орієнтується робот за допомогою мініатюрної камери.

У перспективі компанії Tmusk і Aeon мають намір продовжити спільні експерименти з робототехніки для того, щоб удосконалювати вже створені зразки й створювати принципово нові.

У якості одного з найбільш ймовірних зразків наступної розробки компанії називають робота-асистента, що буде працювати в магазині, допомагаючи покупцям знайти потрібний товар і заповнюючи різні карти на знижки. У більш віддаленій перспективі сторони не виключили створення магазинних роботів, які послужать охоронцями, адміністраторами й прибиральниками, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «В Японії створено робота-няньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути