Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 09:02

В Англії проливні дощі спричинили повінь

Проливні дощі і грози викликали повінь більш ніж на половині території графства Сомерсет на південному заході Англії, повідомляє Sky News. Особливо постраждав південь графства.

Затоплені дороги і велика кількість будинків. Зафіксовано значне число дрібних автомобільних аварій, в службу порятунку надходять дзвінки від людей, заблокованих в автомобілях і будинках. Даних про потерпілих і загиблих поки немає.

Представник пожежної служби попросив населення дзвонити в службу порятунку лише при безпосередній загрозі життю, оскільки лінії перевантажені. В середньому кожні три-чотири секунди оператори отримали новий дзвінок, проте поступова їхня кількість знижується, оскільки зливовий фронт покидає територію графства.

Водіям запропоновано відмовитися від поїздок, оскільки багато доріг затоплено. Жителям же рекомендується захищати свою власність від води за допомогою бар"єрів з мішків для сміття, наповнених піском, а у разі погіршення обстановки - підніматися на верхні поверхи.

Поставлено під загрозу проведення щорічного агропромислового ярмарку "Бат енд уест шоу"(Bath and West show). Коли відвідувачі почали покидати її, через розмиті дороги утворилися великі затори. Не дивлячись на це організатори ярмарку сподіваються продовжувати її до п"ятниці.

Агентство по захисту навколишнього середовища Великобританії вказує, що в основному повінь пов"язана з нездатністю дренажних систем впоратись з різко збільшеною притокою води. В даний час команди рятувальників прочищають засмічені водостоки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Англії проливні дощі спричинили повінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути