Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 10:40

Узбекистан закрив кордон з Таджикистаном

Узбецька влада закрила кордон з Таджикистаном на невизначений термін, повідомляє ІА "Фергана.Ру". Таке рішення, як відзначає агентство, узбецька сторона прийняла в односторонньому порядку, не повідомивши про це сусідню державу.

Узбецькі КПП, розташовані на таджицькому кордоні, припинили пропускати людей в обидві сторони. Виключення робляться тільки для дипломатів, володарів громадянства РФ, а також громадян Таджикистану, що повертаються додому з Узбекистану.

При цьому узбецьке посольство в Таджикистані видає візи в звичайному режимі. Таджицьке посольство в Узбекистані також до цих пір продовжувало видавати візи. Проте на кордоні їх володарів, як повідомляється, прикордонники зустрічали криками: "Не можна! Кордон закритий!".

Причини свого рішення офіційний Ташкент не пояснює. За версією "Фергани.Ру", межа закрита у зв"язку з майбутнім святкуванням Дня узбецької конституції (8 грудня). Раніше влада республіки робила подібні заходи у зв"язку зі святкуванням Дня незалежності, а також перед президентськими виборами. У 2000 році, нагадаємо, Узбекистан замінував кордон з Таджикистаном, побоюючись вторгнення ісламських екстремістів з сусідньої держави.

Зараз ви читаєте новину «Узбекистан закрив кордон з Таджикистаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути