Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 19:57

Узбекистан не впускає громадян Таджикистану

Узбекистан у п"ятницю в односторонньому порядку закрив кордон для в"їзду громадян Таджикистану на свою територію, - повідомив начальник прес-служби Головного управління прикордонних військ Держкомітету національної безпеки (ДКНБ) Таджикистану Хушнуд Рахматуллаєв.

За його словами, узбецькі прикордонники офіційно повідомили своїх таджицьких колег, що закриття кордону пов"язано з виборами президента Узбекистану, наміченими на 23 грудня. Кордон буде закритий до 25 грудня. "Прикордонслужба суміжної держави пояснила закриття КПП на кордоні з Таджикистаном заходами безпеки під час виборів", - повідомив він.

"Узбекистан, починаючи з ранку п"ятниці, заборонив в"їзд громадян Таджикистану на свою територію, при цьому не обмеживши виїзд громадян з узбецької території на таджицьку", - відзначив Рахматуллаєв, передає РІА "Новини".

Начальник прес-служби повідомив, що 21-25 грудня громадяни Таджикистану зможуть перетнути кордон і потрапити на територію Узбекистану тільки за наявності спеціального дозволу узбецької влади на екстрені випадки, наприклад, з приводу кончини якого-небудь родича, що проживає на території сусідньої держави, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Узбекистан не впускає громадян Таджикистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути