Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2020 16:44

Увімкнули задню: прокуратура просить не заарештовувати Порошенка

Увімкнули задню: прокуратура просить не заарештовувати Порошенка
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова попросила відпустити Порошенка. Фото: reuters.com

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що суду не потрібно арештовувати п'ятого президента Петра Порошенка на час слідства.

Про це стало відомо під час засідання Печерського райсуду Києва, пише "УП".

Також Венедіктова попросила відпустити підозрюваного під її особисте зобов'язання. Свою позицію вона обґрунтувала тим, що чинний нардеп Порошенко має відвідувати засідання Верховної Ради, проводити зустрічі з виборцями.

Також генпрокурорка врахувала слова Порошенка про те, що переховуватись він не має наміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Порошенка планували просити арешт із заставою 10 млн грн

Запропонований прокуратурою запобіжний захід Порошенку передбачатиме такі зобов'язання: він має прибувати за кожною вимогою до правоохоронців і суду, не відлучатись із Києва без дозволу, утримуватись від спілкування з іншими учасниками справи, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, здати закордонний паспорт.

Державне бюро розслідувань підготувало підозру Петру Порошенку в лютому 2019 року за двома епізодами — призначенням Сергія Семочка та двох членів Вищої ради правосуддя. Слідство заявило, що кадрові рішення було здійснено з порушенням закону із начебто переслідуванням Порошенком власних інтересів. В Офісі генпрокурора вважають, що ці дії свідчили про прямий умисел з метою "захоплення державної влади, шляхом призначення підконтрольних осіб".

18 червня під Печерським районним судом міста Києва, де мають розглядати запобіжний захід п'ятому президенту Петру Порошенку, зібралися люди.

Зараз ви читаєте новину «Увімкнули задню: прокуратура просить не заарештовувати Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути