Ексклюзиви
субота, 21 липня 2007 14:47

Ющенко видав указ про перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів переглянути програму зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції.

Про це сказано в указі Президента N 660/2007 від 20 липня.

Відповідно до указу, Ющенко доручив Кабміну визначити перелік об"єктів, які безпосередньо не пов"язані зі здійсненням робіт на промисловому майданчику ЧАЕС і перебувають в управлінні цього підприємства.

Такі об"єкти Кабмін зобов"язаний передати іншим суб"єктам управління об"єктами державної власності або в комунальну власність.

Ющенко також доручив Кабміну підготувати протягом 4 місяців законопроекти про спеціальний державний фонд поводження з радіоактивними відходами й про загальнодержавну програму поводження з радіоактивними відходами.

Крім цього, Ющенко зобов"язав Кабмін вжити заходів щодо активізації роботи Міжвідомчої комісії з комплексного рішення проблем ЧАЕС і передбачити щоквартальну звітність голови цієї комісії перед Кабміном про стан виконання робіт на майданчику ЧАЕС.

Також Ющенко доручив Кабміну розробити протягом 1 місяця директиви делегаціям України на переговори з питань зняття з експлуатації ЧАЕС і перетворення об"єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему й подати їх на затвердження Президентові, передаэ прес-служба президента.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко видав указ про перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути