Ексклюзиви
субота, 05 травня 2007 10:53

Ющенко поставить українських козаків охороняти кордон

Президент України Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів розробити і затвердити державну програму розвитку українського козацтва на 2008-2010 роки.

Це визначено указом президента від 4 травня, повідомляє прес-служба глави держави.

У документі наголошується на необхідності залучити козацькі громадські організації до забезпечення охорони громадського порядку і державного кордону, здійсненні заходів, зокрема передбачених комплексною програмою профілактики правопорушень на 2007-2009 роки.

У документі наголошується доцільність залучення козачих організацій до ліквідації надзвичайних ситуацій, здійснення спільно з підрозділами патрульно-постової служби органів внутрішніх справ і дільничними інспекторами міліції заходів щодо патрулювання на вулицях, в інших суспільних місцях, зокрема під час проведення масових заходів, державних, релігійних свят.

Крім того, козацькі організації залучатимуть до науково-пошукової, краєзнавчої роботи, створення реєстру об"єктів історико-культурної спадщини, фізкультурно-спортивної і культурно-просвітницької роботи серед молоді.

Міністерству закордонних справ України документом доручено надавати підтримку козацьким громадським організаціям по здійсненню заходів щодо виявлення місць поховань українських гетьманів і козацьких полководців в інших державах і можливого їх перезахоронення в Україні, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко поставить українських козаків охороняти кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути