Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 17:03

Ющенко оголосив 30 квітня днем жалоби

У зв"язку з катастрофами гелікоптера Мі-8 у районі платформи "Таврида" "Чорноморнафтогазу" та судна "Нафтогаз-67" у Південно-Китайському морі, які призвели до численних людських жертв, Президент України Віктор Ющенко своїм Указом оголосив 30 квітня в Україні днем жалоби.

Як повідомили у прес-службі Президента України, глава держави висловив співчуття рідним та близьким загиблих під час аварії у районі платформи "Таврида" гелікоптера Мі-8. "Сумую і вболіваю разом із родинами загиблих", - йдеться у співчутті Президента.

Як повідомлялося, вертоліт Мі-8 розбився 28 квітня під час посадки на плавучу бурову платформу "Таврида" в Чорному морі. На борту вертольота знаходилися 17 співробітників платформи і 3 члени екіпажу, всі вони загинули.

Транспортно-буксирне судно "Нафтогаз-67" 22 березня зіткнулося з китайським суховантажним судном "Яохай" неподалік від Сянгану (Гонконгу). Одержавши пробоїну, українське судно затонуло. З 25 членів екіпажу семеро (один громадянин Китаю і 6 громадян України) були врятовані. Пізніше були знайдені тіла трьох українських моряків. Тіла решти 15 моряків були виявлені сьогодні, 29 квітня, після підняття судна з дня моря, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко оголосив 30 квітня днем жалоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути