Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2007 14:55

Ющенко хоче створити єдиний реєстр корупціонерів

Президент України Віктор Ющенко наполягає на створенні єдиного реєстру корупціонерів. Про це він сказав, представляючи свої антикорупційні ініціативи на Координаційній нараді керівників правоохоронних органів.

Ющенко переконаний, що необхідно створити єдиний реєстр осіб, які були притягнуті до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення.

За словами Президента, сьогодні існує нормальна електронна база як в МВС, Генпрокуратурі, так і СБУ для того, щоб створити цей реєстр, яким користуватимуться всі правоохоронні органи, журналісти і громадськість.

Ющенко вважає, що така база допоможе запобігти участі цих людей у державних справах, наприклад, у сфері державних закупівель.

Також Президент висловився за необхідність врегулювання процедури оприлюднення в ЗМІ фактів про притягнення до відповідальності посадових осіб, які визнані в судовому порядку винними у вчиненні корупційних правопорушень. "Це публічна робота, це вінець вашої роботи, і, переконаний, це справлятиме велике враження на громадськість, суспільство з точки зору досягнення результативності роботи правоохоронних органів". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче створити єдиний реєстр корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути