Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 14:00

Уперше за 16 років подорожчала земля в Японії

У Японії вперше за останні 16 років виросли ціни на землю. Підвищення відзначили в трьох найбільших містах країни: Токіо, Осака і Нагоя.

Згідно докладу міністерства землі, інфраструктури і транспорту, земля для комерційної забудови в цих містах до кінця 2006 року подорожчала на 8,9 відсотка, а для житлової – на 2,8 відсотка. У 2005-му та 2006 роках невелике зростання демонстрували тільки ціни на ділянки для комерційної забудови.

У той же час земля за межами великих міст дешевшає вже п"ятнадцятий рік поспіль. Ціни на неї в 2006 році впали на 2,8 відсотка.

Цінова динаміка на ринку нерухомості Японії досі визначається наслідками кризи початку дев"яностих років. У наслідок кризи до 2004 року японські офіси подешевшали в 100 разів, а житло – в 10.

Останніми роками міжнародні інвестори знову звернули увагу на Японію. У 2006 році на неї припала понад половина (52 мільярди доларів) від усіх коштів, вкладених у країни Азії, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Уперше за 16 років подорожчала земля в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути