пʼятниця, 14 грудня 2007 20:49

ЮНЕСКО може виключити Києво-Печерську лавру зі списку культурної спадщини

Руйнування історичних пам"яток на території Києво-Печерської лаври може призвести до її виключення зі Списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловила генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська.

За її словами, "наш перший номер у Списку культурної спадщини ЮНЕСКО може стати нульовим". До Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від України під номером 1 внесені "Софія Київська" і Києво-Печерська лавра.

Як зазначила Н. Куковальська , "ми звертаємося до громадськості і засобів масової інформації, залучаємо інтелігенцію для того, щоб зупинити будівельні роботи, зупинити ту вакханалію, що відбувається сьогодні на території Києво-Печерської лаври".

На її думку, на сьогоднішній день Україна має дуже скромний список пам`ятників, які віднесені до світової спадщини ЮНЕСКО. "Наші найближчі сусіди мають такий список з 10-15 позицій – це престиж країни і непрямі доходи її економіки", - сказала Н. Куковальська, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ЮНЕСКО може виключити Києво-Печерську лавру зі списку культурної спадщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути