Ексклюзиви
понеділок, 08 жовтня 2018 09:02

Україну накрила магнітна буря: як уберегтися

Україну накрила магнітна буря: як уберегтися
8 жовтня в Україні очікується магнітна буря рівня G1. Фото - Уніан

8 жовтня в Україні очікується магнітна буря рівня G1.

"З 00:00 до 9:00 очікується магнітна буря рівня G1, з 9:00 до 15:00 продовжаться спостерігатися магнітні збудження, близькі до магнітної бурі першого рівня", - повідомили в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця.

Бурі класу 1 здатні впливати на енергетичні системи, на космічні апарати, на наземні системи - полярні сяйва видно на високих широтах (до 60 градусів), на початок міграцій тварин.

Магнітні бурі небезпечні, в першу чергу, для людей, що страждають артеріальною гіпертонією та гіпотонією, хворобами серця. Приблизно 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів відбувається саме під час сонячних бур, за словами експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розповіли, скільки ще триватиме бабине літо

Вони радять уникати підвищених фізичних навантажень, не планувати далекі поїздки і відрядження. Уникати стресів і скандалів. Людям із хворобами серця піде на користь під час магнітних бур динамічне навантаження – спокійна, розмірена ходьба поліпшить стан. А ось статичне навантаження небажане в такі періоди, тобто треба поменше сидіти або стояти.

Достатня кількість рідини допомагає зменшити в'язкість крові, тому під час магнітних бур треба пити звичайну чисту воду, не менше 1,5-2 л на день. Для гіпертоніків під час магнітних бур будуть корисні заспокійливі трав'яні чаї.

У жовтні землян чекає 4 бурі і 4 магнітних збуренння. У середині жовтня буде тривалий період серйозної активності Сонця.

Зараз ви читаєте новину «Україну накрила магнітна буря: як уберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути