субота, 19 квітня 2008 14:55

Український фільм отримав приз на фестивалі у Вісбадені

Український фільм отримав приз на фестивалі у Вісбадені

На фестивалі східноєвропейських фільмів у німецькому місті Вісбадені було представлено декілька українських кінострічок в різних категоріях. Одна отримала приз.

"Про українську участь ми, організатори фестивалю, можемо просто сказати, що дуже задоволені", - сказала речниця Наталі Кронаст.

Відкриттям став показ фільму Сергія Параджанова "Київські фрески", де розповідається про життя в Києві через 20 років після звільнення міста від гітлерівських військ. Радянська цензура не дала тоді режисерові закінчити фільм, і у Вісбадені були показані епізоди картини, що дивом збереглися.

Проте справжньою подією фестивалю став фільм українського режисера Єви Нейман, яка представила на суд глядачів і журі картину "Біля річки". Журі відзначило особливу, красиву мову кінофільму, виразні сцени. Фільм піднімає тему, яка надзвичайно хвилює німців, - спільне життя людей різних поколінь і те, як вони будують свою повсякденну реальність. Режисер фільму отримала спеціальний приз фестивалю.

Фільм "Біля річки" український – його фінансувало міністерство культури України і приватні інвестори. Все зроблено на одеській кіностудії, він був показаний в конкурсній програмі у Вісбадені. "Мені дали приз від міністерства закордонних справ Німеччини. Я знаю, що я отримаю дві тисячі євро і я цьому рада", - прокоментувала свої враження від фестивалю Єва Нейманн, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм отримав приз на фестивалі у Вісбадені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути