вівторок, 15 травня 2007 20:22

Українських миротворців запросили до Лівану і Судану

Міністерство оборони розглядає можливість участі українських миротворців у місіях у Лівані і Судані. Про це журналістам повідомив директор департаменту міжнародної співпраці Міноборони Іван Андросенко.

За його словами, на сьогоднішній день Міноборони проводить консультації з цих питань із ООН, НАТО та іншими міжнародними організаціями. Андросенко підкреслив, що Україні поступили пропозиції щодо направлення миротворців на африканський континент і на Близький Схід, а саме до Судану та Лівану.

Є дуже багато пропозицій з приводу залучення наших миротворців до Лівану, – сказав Андросенко.

Зокрема він повідомив, що італійська сторона запропонувала Україні залучити своїх медиків до миротворчого контингенту. Андросенко відзначив, що на сьогоднішній день Україна не готова це зробити, оскільки проводиться глибоке реформування медичних підрозділів.

За його словами, перед ухваленням рішення з приводу направлення миротворців Міноборони ретельно вивчить умови їх перебування. "Ми не направлятимемо туди, де є загроза їхньому життю і значна загроза втрати техніки", – сказав Андросенко.

У жовтні 2006 року Україна пропонувала ООН участь українського контингенту в миротворчій операції ООН у Лівані. Міністерство оборони також планувало до 2007 року направити українських військових медиків до Лівану.

На початку вересня Ліван виразив надію участі України в стабілізації ситуації в районі ізраїльсько-ліванського кордону. На території Лівану з 12 липня 2006 року внаслідок загострення військового протистояння з Ізраїлем були розгорнені військові дії, які призвели до людських жертв і значних руйнувань, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Українських миротворців запросили до Лівану і Судану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути