пʼятниця, 30 травня 2008 19:42

Українські зірки спорту та культури закликають націю не курити (ФОТО)

Сьогодні в Українському домі на Хрещатику вперше зібралися публічні люди - спортсмени, журналісти, актори, музиканти, щоб виразити свій протест проти куріння і підписати маніфест.

Вони виявили бажання, щоб Кабінет Міністрів розглянув ухвалу проти куріння в громадських місцях. Кожен з присутніх розповів свою історію про те, як вони кинули палити або як утрималися від цієї спокуси.

Остап Ступка, наприклад, розповів, як він просто якось вдень викинув пачку сигарет на вулиці Пушкінській - він курив, і йому раптом стало погано. І вже більше року не курить.

Ольга Сумська скаржилася, що страждає, коли їй доводиться грати ролі жінок, які палять, хоча сама в буденному житті не палить. Актриса привселюдно пообіцяла надалі навіть відмовлятися від таких ролей.

А відома телеведущая Маша Єфросиніна з жахом згадувала той момент, коли вона побачила свою чотирилітню дочку, яка тримає олівець, як сигарету і навіть імітує "пускання диму". Маша так і сказала, що у неї з дочкою відбулася "серйозна розмова" і тепер, коли вони разом заходять в ресторан, то саме дочка питає: "А де тут у вас зал для некурящих?"

Олімпійська чемпіонка Яна Клочкова призналася, що взагалі ніколи не палила - після того, як ще в дитинстві батько пояснив їй, що палити - це погано.

Подія, до речі, була проведена на честь Всесвітнього дня без тютюну, який відзначає 31 травня Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ). Перед Українським домом було збудовано 8 пачок сигарет в людський зріст різних марок, і зірки розвалили їх, виражаючи цим свій протест, повідомляє Главред.

Зараз ви читаєте новину «Українські зірки спорту та культури закликають націю не курити (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути