Ексклюзиви
неділя, 08 травня 2022 15:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські воїни ліквідували 22 окупантів, знищили ворожий гелікоптер і танк

Українські воїни ліквідували 22 окупантів, знищили ворожий гелікоптер і танк

Протягом ночі українські підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті рубежі.

Загарбники активних наступальних дій не вели, але продовжували завдавати артилерійських та ракетних ударів по позиціях українських військових та об'єктах інфраструктури. Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Окупанти вдарили "Смерчами" й "Ураганами" по пл. Перемоги, школі, дитячому садочку та лікарні в Миколаєві. Постраждалих серед цивільного населення немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відео зі знищеними росіянами, які скоювали звірства у Бучі - 18+

Протягом ночі ворог продовжував завдавати ракетних ударів і по Одещині. Дві ракети збили сили протиповітряної оборони. Ще шість вдарили по різних об'єктах в області. Пошкоджено приватні будинки цивільного населення, об'єкти критичної інфраструктури. Є постраждалі серед місцевих мешканців.

Українські військові за ніч ліквідували 22 окупантів, реактивну систему залпового вогню "Град" і танк на Херсонщині, а також гелікоптер із ворожим десантом на Зміїному.

"Вмілими діями наші підрозділи запобігли висадці й морського десанту на острів. Ворог намагався зробити це трьома швидкісними катерами. Після влучання й пошкодження одного з катерів, два інших, під загрозою кари "Байрактарів", вшилися від острова якнайдалі в море", - зазначив Назаров.

За його словами, ймовірність ракетних атак та обстрілів півдня України залишається високою, з огляду на символізм значущих дат.

"Тим не менше, пам'ятаючи боротьбу наших прадідів із фашизмом, продовжуємо священну боротьбу з рашизмом заради миру на всій Землі і в рідній Україні. Сили оборони півдня України на сторожі безпеки регіону та вашого спокою. Будьте пильними та обережними, не піддавайтеся на провокації. Дотримуйтеся заходів безпеки", - додав Назаров.

В Україні ліквідували щонайменше 11 російських генералів, а кількість ліквідованих командирів батальйонів і бригад РФ - набагато більша.

Зараз ви читаєте новину «Українські воїни ліквідували 22 окупантів, знищили ворожий гелікоптер і танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути