Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 13:36

Українські виробники спростовують інформацію про нафту у своїй олії

Асоціація виробників олійно-жирової галузі "Укроліяпром" заявляє, що в процесі виробництва і транспортування соняшникової олії попадання до неї мінеральних масел або інших домішок неможливе.

Про це заявив сьогодні генеральний директор асоціації "Укроліяпром" Степан Капшук.

"У процесі виробництва і транспортування олії попадання до неї мінеральних масел або інших домішок неможливе. На кожному нашому підприємстві впроваджено серйозні системи якості, жорстокий контроль, а при постачанні на експорт надається 8 документів - від гігієнічного висновку до різних сертифікатів відповідності і походження, і так далі", - сказав С.Капшук.

Він зазначив, що асоціація на сьогодні не має конкретної інформації щодо постачальника, щодо кількості соняшникової олії, в якій містяться домішки, "і конкретно щодо того, скільки гидоти туди хтось додав". "На сьогодні ми і шукаємо, хто конкретно поставив цю олію і куди. Тому що камінь кидати на всю українську олію – неправильно", - сказав С.Капшук, додавши, що "поки не буде проведено незалежну експертизу і названо конкретного постачальника і кількість цієї олії, ці заяви зроблені упереджено, а можливо, і спеціально".

При цьому він зазначив, що впродовж 10 років українська олія постачалася на ринки ЄС, і жодних нарікань не було.

Крім того, С.Капшук повідомив, що у зв"язку з введеним квотуванням, а також через поширення інформації про забруднення української олії, експорт цього продукту з України у квітні майже не здійснювався, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українські виробники спростовують інформацію про нафту у своїй олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути