Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 09:05

Українські екологи стали на захист вовків

Представники Київського еколого-культурного центру і громадської еколого-правової організації "ЄкоПраво-Київ" звернулися до міністра охорони навколишнього природного середовища Василя Джарти з вимогою зупинити варварське знищення вовків в Україні.

Про це вони повідомили на прес-конференції у Києві.

За словами директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка, на сьогодні в Україні, згідно з офіційною статистикою, налічується 2 тис. 500 - 2 тис. 600 вовків, і ця кількість поетапно зменшується, оскільки полювання на вовків є безплатним і триває впродовж цілого року. Він також наголосив, що за кожного вбитого вовка мисливець отримує премію у розмірі 100 грн. від Держкомлісгоспу або обласних управлінь лісового господарства.

Як повідомив Борейко, згідно зі статистикою, впродовж року від укусів вовків страждає близько 5-6 осіб, тоді як від укусів собак лише у Львівській області за 2006 рік постраждала 471 особа.

У свою чергу юрист "ЄкоПраво-Київ" Галина Пристинська повідомила, що цього року екологи виграли суд у Держкомлісгоспу, добившись заборони на знищення вовченят і вагітних вовчиць.

У зверненні екологів до Джарти, яке на прес-конференції оприлюднив керівник "ЄкоПраво-Київ" Борис Васильківський зазначено, що екологи вимагають перевести вовка з категорії "шкідлива тварина" у категорію "мисливська тварина", заборонити видачу премій і безкоштовних патронів за відстріл вовків, обмежити відстріл вовків одним мисливцем на рік до трьох голів, встановити термін відстрілу з 1 листопада по 30 березня, заборонити винищення вовків капканами, розробити та ввести критичну величину чисельності вовків для кожної області, створити спеціалізовані заказники для охорони вовка у місцях його проживання.

На сьогодні вовка внесено до Міжнародної Червоної книги, Європейського Червоного списку, Червоної книги багатьох країн. В Україні, попри прохання екологів, цю тварину ще й досі не внесено до Червоної книги, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українські екологи стали на захист вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути