Ексклюзиви
пʼятниця, 22 січня 2016 16:13

Українець видав в Іспанії книгу про Івана Франка

  Книга "Іван Франко. Українське перо іспанських класиків"
Книга "Іван Франко. Українське перо іспанських класиків"

В іспанському університеті Валенсії видали книгу "Іван Франко. Українське перо іспанських класиків". Її приурочили до 160-річчя з дня народження українського класика, яке святкуватимуть цього року. Про це повідомив франкознавець та упорядник Андрій Якубув.

В підготовці книги брали участь три місцевих професори та два волонтери з України.

"Фактично видання складається з перекладу українських матеріалів на іспанську. Лише вступне слово до неї - навпаки", - каже Андрій. Він родом з Дрогобича, але багато років тому емігрував до Іспанії.

"Якщо український народ розуміє народи Англії, Іспанії, Франції, Італії, Північної Америки чи Німеччини, це не в малій мірі завдяки Івану Франку, котрий відкрив для своїх співвітчизників кращі вклади тих народів до скарбу всесвітньої літератури. Маємо продовжувати його приклад, щоб не залишитися у нього в боржниках", - промовив колумбійський літератор Хорхе Саламеа у своєму виступі від імені Всесвітньої Ради Миру, - згідно цитати доктора Івана Басса у вступному слові до антології Iván Frankó: obras escogidas.

Дух цього меседжу, за словами Андрія, сприяв вибору саме цієї української фігури.

"На порозі сотих роковин смерті та 160-річчя з дня його народження, котрі згадуватимемо в 2016 році, вражаюча фігура цього літератора та мислителя, хоч і далека від незнаності, ще залишається в очікуванні кращого розповсюдження", - вважає Андрій

Нагадаємо, в Ізраїлі надрукували книгу про видатних євреїв - вихідців з України. Мета видання - розповісти про те, як тісно пов'язані історично народи України та Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Українець видав в Іспанії книгу про Івана Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути