Ексклюзиви
неділя, 21 січня 2007 12:22

Українців евакуювали з судна біля Великобританії. На борту - 150 контейнерів з хімікатами

На борту судна-контейнеровоза "Наполі", з якого евакуювали українських моряків під час урагану, знаходяться приблизно 150 контейнерів з небезпечними хімікатами.

18 січня судно потрапило в сильний шторм у 80 кілометрах від британського Корнуела в протоці Ла-Манш.

Екіпаж, у складі якого 7 українців, вдалося врятувати завдяки вертольотам берегової охорони. Українці вже повернулися додому, а судно з серйозними пошкодженнями і небезпечним вантажем стоїть на якорі біля південного берега Великобританії, приблизно в милі від узбережжя графства Девоншир.

"Ми прийняли рішення, що краще лишити корабель так як є, поставити його на якір і розпочати рятувальну операцію з видалення з борту всіх екологічно небезпечних речовин", - сказав представник Морського і берегового охоронного агентства Пол Колі.

Аварійні бригади працюють в посиленому режимі. Щоб запобігти попаданню небезпечних речовин у морі навколо судна встановлена загорода довжиною в кілометр. Вже почалася евакуація вантажу з борту.

"Найголовніше - це масла, потім корабельні паливні баки, мазут і потім контейнери з найбільш небезпечним вмістом", - сказав Колі.

Корабель "Наполі" зареєстрований в Лондоні і належить швейцарській Mediterranean Shipping Company.

На борту контейнеровоза всього знаходилися 2 тисячі 394 контейнерів з вантажем. Близько 160 контейнерів напередодні змило за борт, приблизно 40 з них знайшли співробітники поліції і берегової охорони. Більше 150 контейнерів містять 2,8 тонни екологічно небезпечних речовин, включаючи промислові і сільськогосподарські хімікати.


За матеріалами: УНІАН, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «Українців евакуювали з судна біля Великобританії. На борту - 150 контейнерів з хімікатами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути