Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 13:02

Українці обрали основну складову патріотизму

Українці обрали основну складову патріотизму
Спілкування державною мовою до пріоритетів патріотизму найбільше зараховують у західному регіоні. Фото: fp.com.ua

Основною складовою патріотизму більшість українців вважають любов до своєї країни.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, повідомляє Укрінформ.

"Очевидні три складові розуміння патріотизму в усіх регіонах України - це перш за все любов до своєї країни - 80%, готовність захищати свою країну, якщо треба - зі зброєю - 64%. бачимо, що принаймні у свідомості це досить виражено. Виховання в дітей любові та поваги до своєї країни - 58%, дотримання усіх законів країни - 56%, знання історії своєї країни, її культури - 51%", - зазначила директорка Фонду Ірина Бекешкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка визнали популярнішим за Тимошенко, Вакарчука і Разумкова

Дещо менше громадяни відносять до патріотизму участь у виборах - 38%, чесне виконання своїх обов'язків - 36%, спілкування державною мовою - 35%, сплату належних податків - 30%, участь у громадському житті - 28%, повагу до влади - 26%, а найменше – участь у боротьбі з корупцією та іншими вадами у державі - 21%.

Важливо, що в західному регіоні до пріоритетів патріотизму віднесли спілкування державною мовою - 60%, у інших регіонах ця складова менш значуща - 32% у центральному регіоні, 25% - у південному та 24% - у східному.

Таку складову, як повага до влади, значно більше зараховують до патріотизму у східному регіоні - 42%, ніж у решті: 28% - у південному, 20% - у центральному та 16% - у західному.

Більшість українців вважають, що найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би вступ до НАТО – 51% громадян.

Зараз ви читаєте новину «Українці обрали основну складову патріотизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути