пʼятниця, 14 листопада 2008 17:58

Українці можуть не боятися хлібної кризи

Запаси зерна в аграрних підприємствах України (окрім малих) і підприємствах, що займаються його зберіганням і переробкою, до 1 листопада 2008 року склали 24,6 млн тонн, що на 56% більше в порівнянні з аналогічною датою 2007 року, повідомив Державний комітет статистики.

За його даними, запаси пшениці на цих підприємствах на вказану дату склали 13,9 млн тонн, що на 85% більше, ніж на 1 листопада 2007 року.

Безпосередньо у аграрних підприємствах запаси зерна до 1 листопада склали 14 млн тонн, що удвічі більше торішніх, зокрема пшениці - 7,6 млн тонн (у 2,4 разу більше).

Як повідомив Держкомстат, середня ціна пропозиції при закупівлі зернових підприємствами по їх зберіганню і переробці в січні-жовтні 2008 року склала 1022 грн/тонна проти торішніх 845 грн/тонна, зокрема на пшеницю - 995 грн/тонна (809 грн/тонна), передає "Інтерфакс-Україна".

У жовтні закупівлі зернових здійснювалися по цінах в середньому 836 грн/тонна, що на 9% менше, ніж у вересні поточного року.

Міністерство аграрної політики прогнозує урожай зерна в поточному році на рівні 51 млн тонн (у обліковій вазі).

Згідно з оперативними даними регіонів, Україна за станом на 7 листопада зібрала 52,325 млн тонн зерна (у початково-оприбуткованій вазі), що майже на 71,7% більше, ніж на аналогічну дату 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть не боятися хлібної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути