Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 15:32

Українці масово здають зброю

484 громадянина України здали правоохоронним органам 4,57 тис. одиниць вогнепальної зброї під час місячника добровільної здачі зброї, який проводився в листопаді.

Про це на прес-конференції сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков.

З його слів, серед зданої зброї 305 одиниць вогнепальної зброї військового призначення, 222 одиниці - нарізної, спортивної і мисливської, 3 554 одиниць - гладкостовбурної зброї й 51 одиниця - саморобної зброї.

Зі слів заступника міністра, громадяни також здали 202 одиниці холодної зброї й 1 736 одиниць спеціальних засобів, у тому числі 1760 газових пістолетів і револьверів, більше 113 тис. різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 68 снарядів, 17 мін і 63 гранати.

Попков зазначив, що найбільше зброї здали в Києві й Донецькій області - по 338 одиниці, у Дніпропетровській області - 322 одиниці.

1703 одиниць зданої зброї передано на склади озброєння в управління МВС для утилізації, а 99 одиниць направлено на реалізацію в магазини.

Як вже повідомлялося раніше, з 1 по 30 квітня українці добровільно здали правоохоронним органам 5156 одиниць вогнепальної зброї під час проведення місячника добровільної здачі зброї, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово здають зброю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути