Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 12:31

Україна заборонить польоти літаків без бортових систем безпеки

Державна авіаційна адміністрація України з 1 квітня 2008 року вводить заборону на виконання польотів літакам, не обладнаним бортовими системами безпеки.

Згідно експлуатаційній директиві Державіаадміністрації, текст якої розміщений на веб-сайті відомства, з наступного місяця не зможуть виконувати польоти повітряні судна без бортової системи запобігання зіткненню в повітрі ACAS II. Ця система має бути встановлена на повітряних суднах з максимальною сертифікованою злітною масою понад 5,7 тонн або з можливістю перевозити більше 19 пасажирів, наголошується в документі.

З 1 квітня також діє заборона на польоти літаків без аварійного радіомаяка ELT на борту.

Крім того, з 1 червня 2008 року польоти не зможуть виконувати повітряні судна, не обладнані системою попередження про небезпечне зближення із землею ЕGPWS.

Як повідомлялося, Державіаадміністрація в грудні 2007 року посилила правила міжнародних польотів для повітряних суден, не обладнаних бортовими системами безпеки.

Згідно наказу Державіаадміністрації N739 від 14 грудня, літаки, на яких відсутні системи ЕGPWS, ACAS II і аварійні радіомаяки ELT, мають право на міжнародний політ тільки після того, як країна, в повітряному просторі якої виконуватиметься рейс, надасть Державіаадміністрації відповідний дозвіл.

Центр координації польотів цивільної авіації має право видавати дозвіл на виліт таким літакам тільки з письмової згоди Державіаадміністрації, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна заборонить польоти літаків без бортових систем безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути