Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2008 20:21

Україна влізе у борг в $20 мільярдів?

До кінця 2008 року Україна може привернути понад $20 млрд. міжнародної фінансової допомоги. Про це повідомив голова Ради Нацбанку України Петро Порошенко журналістам на прес-конференції.

Порошенко нагадав, що за результатами переговорів з Міжнародним валютним фондом, після підтвердження на засіданні ради директорів МВФ, Україні будуть надані засоби за програмою "Standby". В цілому можна буде скористатися позикою, сума якої перевищує $16 млрд. "Ми абсолютно впевнені, що поточний рівень золотовалютних резервів, плюс фінансування, яке Україна отримає від Міжнародного валютного фонду, плюс переговори, які зараз почалися з рядом суверенних фондів щодо позик по окремих програмах співпраці з нашими іноземними партнерами, плюс переговори з Європейським банком реконструкції і розвитку і Міжнародною фінансовою корпорацією, дають нам тверду упевненість, що Україна до кінця поточного року отримає програму фінансування на суму, яка значно перевищує $20 млрд.", - сказав він, повідомляє "ЛІГА".

Відповідаючи на питання журналістів: чи варто Україні брати на себе такий великий борг, Порошенко відповів, що успішне завершення переговорів означає не автоматичну позику всіх цих засобів, а тільки можливість у разі потреби привернути їх в економіку України в умовах дефіциту на світовому фінансовому ринку.

Нагадаємо, раніше уряд і Національний банк України досягли домовленості з місією МВФ щодо аспектів економічної програми, яка, за умови схвалення Радою директорів МВФ, дає можливість Україні отримати кредит МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи.

Зараз ви читаєте новину «Україна влізе у борг в $20 мільярдів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути