Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 19:38

Україна видобуватиме нафту і газ у Сирії

Україна обговорює з Сирією можливість добування нафти і газу на сирійській території, повідомив міністр економіки України Анатолій Кінах на брифінгу у вівторок.

- Ми робимо все, щоб забезпечити динамічне зростання нашої співпраці, в першу чергу, в такому напрямі як паливо-енергетичний комплекс: починаючи з розвитку здобичі нафти і природного газу на території Сирії, постачань енергетичного устаткування, - сказав Кінах за підсумками зустрічі з міністром фінансів Сирії Мухамедом Хусейном.

При цьому він відзначив, що Сирія для України є одним з провідних партнерів на Близькому Сході на тлі довірчих двосторонніх політичних відносин.

Глава Мінекономіки України також повідомив, що розглядається можливість реалізації в Сирії проектів в електроенергетиці, агропромисловому комплексі, фінансовій сфері і у сфері транспортної інфраструктури. Зокрема, за його словами, Сирія зацікавлена реалізувати програму по перекладу автотранспорту на споживання зрідженого газу замість нафтопродуктів - Україна запропонувала реалізацію відповідного проекту.

Крім того, міністр відзначив можливість реалізації сумісних українсько-сірійських проектів в Лівані, Йорданії, Іраку.

За даними Мінекономіки, об"єм торгівлі товарами між Україною і Сірією в 2006 році склав $634 млн: український експорт - $602 млн, імпорт - $31,9 млн, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україна видобуватиме нафту і газ у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути