середа, 07 лютого 2018 20:34

Україна, яка конфліктує, випадає зі світового тренду — експерт

Україна, яка конфліктує, випадає зі світового тренду — експерт
Єрмолаєв: З'являється все більше ідей про проект великої прагматичної Євразії, об'єднаної не тільки транспортом і торгівлею, а й розподілом праці, обміном політичних практик. ФОТО: Сергій СТАРОСТЕНКО

Світ стає все більш прагматичним. Країни, які раніше були об'єднані торгівлею і транспортом, тепер прагнуть розподілити між собою працю та обмінятися політичними практиками. Щоб стати повноцінним гравцем на світовій арені, Україна має вирішити свої внутрішні проблеми.

Про це розповів політолог, директор експертно-аналітичної групи "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міграція 2017 року – це втеча з країни, в якій нічого не відбувається - політолог

"З 2013 року Китай із світової фабрики перетворився на експортера капіталу. Виніс на міжнародну арену ідею формування єдиного континентального економічного простору. Вона втілилася в проект "Новий шовковий шлях" (транспортний маршрут для переміщення залізничних вантажів і пасажирів суходолом від промислових центрів Китаю до Європи. - Gazeta.ua). У цьому зацікавлені стара Європа і Росія. З'являється все більше ідей про проект великої прагматичної Євразії, об'єднаної не тільки транспортом і торгівлею, а й розподілом праці, обміном політичних практик", - говорить політолог.

На думку експерта, наша політична еліта має навчитися працювати з довготривалими стратегіями.

"Під час обговорення проекту в Україні розгорнувся конфлікт. Нове континентальне об'єднання - тренд на десятиріччя, до якого включені всі провідні країни. Проект розглядається як вихід із глобальної економічної й соціальної кризи. Україна, яка конфліктує, випадає з тренду", - зазначив він.

Інтерв'ю з Андрієм Єрмолаєвим читайте у журналі "Країна" від 1 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Україна, яка конфліктує, випадає зі світового тренду — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути