четвер, 22 травня 2008 09:29

Уго Чавес звинуватив США в шпигунстві

Президент Венесуели Уго Чавес звинуватив США у веденні шпигунської діяльності проти його країни під виглядом авіарейдів проти наркомафії в регіон Карібського басейну.

Виступаючи з черговим телевізійним зверненням до нації, Чавес заявив, що недавнє порушення повітряного простору Венесуели літаком американських ВМС, що виконував антинаркотичну місію, було таким, що "промацує" готовності венесуельських озброєних сил. "Вони (США) шпіонять, навіть перевіряють нашу готовність відповісти", - сказав лідер Венесуели. Він погрозив, що у разі повторення подібного інциденту Венесуела застосує винищувачі проти порушника, передає AssociatedPress.

Минулого тижня літак американського ВМС S-3, що виконував антинаркотичний рейд в регіоні, порушив повітряний простір Венесуели. Посол США в Каракасі Патрік Дадді визнав цей факт, відзначивши, що інцидент став наслідком навігаційної помилки.

МЗС Венесуели виразив протест, підкресливши, що Венесуела не може прийняти порушення свого суверенітету, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес звинуватив США в шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути