Ексклюзиви
четвер, 22 травня 2008 11:02

Уго Чавес звинувачує США в шпигунстві

Президент Венесуели Уго Чавес в телевізійному зверненні до народу заявив, що військові літаки США, здійснюючи польоти поблизу венесуельських кордонів у рамках боротьби з наркотрафіком, насправді виконують шпигунську місію.

Він стверджував, що літак американської морської авіації, який порушив недавно венесуельський повітряний простір, займався повітряною розвідкою, повідомляє ІНТЕРФАКС.

"Вони стежать і перевіряють, як ми можемо відреагувати. Ми не допустимо порушення нашого суверенітету", - заявив Чавес, додавши, що венесуельські винищувачі готові дати відсіч.

Як повідомлялося, в суботу 17 травня літак американських військово-морських сил порушив повітряний простір Венесуели.

За офіційною версією Білого дому, пілот літака S-3 Viking під час виконання завдання в районі острова Кюрасао в Карибському морі зіткнувся з навігаційними проблемами, внаслідок чого літак на деякий час увійшов до повітряного простору Венесуели

Проте міністр оборони Венесуели Густаво Ранхель Брісеньо звинуватив Пентагон в умисному порушенні повітряного простору його країни. Він сказав, що американський літак "практично пролетів" над місцем розташування венесуельської військової бази і резиденцією президента Венесуели Уго Чавеса.

"Це лише останній крок у серії провокацій", - заявив міністр.

Нагадаємо, одним з останніх подібних інцидентів стала несанкціонована поява в квітні в територіальних водах Венесуели американського авіаносця "Джордж Вашингтон". Уго Чавес із цього приводу виступив з різкою критикою на адресу США і навіть пообіцяв "поховати імперію США" в 21 столітті, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес звинувачує США в шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути