середа, 19 грудня 2007 10:19

Уго Чавес звільняє всіх колумбійських заручників

Президент Венесуели Уго Чавес висловив сподывання на звільнення незабаром усіх заручників, що утримуються лівоекстремістською організацією Революційні збройні сили Колумбії (РЗСК). У виступі у вівторок в університеті Монтевідео, столиці Уругваю, Чавес заявив, що на одній з його зустрічей з лідером РЗСК Маруландою досягнута домовленість "про продовження роботи зі звільнення всіх викрадених". Цю заяву Уго Чавес зробив у відповідь на оприлюднення у вівторок наміру керівництва РЗСК передати заручників президентові Венесуели чи його довіреній особі. Як очікується, на свободу будуть відпущені Клара Рохас – помічниця утримуваної у полоні екс-кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, її народжений у неволі син Рохас, а також колишній колумбійський сенатор Консуела Гонсалес де Пердомо.

Сама Інгрід Бетанкур – екс-кандидат у президенти Колумбії, що має французьке громадянство, утримується в заручниках у екстремістів з лютого 2002 року. Наприкінці листопада цього року колумбійська влада заявила, що має в своєму розпорядженні докази того, що Інгрід Бетанкур жива.

Уго Чавес назвав "блискучим" цей намір, який, за його словами, "свідчить про повагу до венесуельського уряду". Водночас президент виступив з різкою критикою в адресу свого колумбійського колеги Альваро Урібе, назвавши його "маріонеткою імперії Сполучених Штатів", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес звільняє всіх колумбійських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути