Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2008 16:59

Уго Чавес зустрівся зі звільненими заручницями (ФОТО)

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив в четвер, що бунтівники з Революційних озброєних сил Колумбії (РОСК) звільнили двох заручниць. Йдеться про двох колумбійських політичних діячів - Консуело Гонсалес та Клару Рохас.

У делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста підтвердили, що обидві ці жінки дійсно відпущені на волю.

Виступаючи в столиці Венесуели Каракасі, заявив, що Клара Рохас, помічниця екс-кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, а також парламентарій Консуело Гонсалес, знаходяться на борту венесуельського гелікоптера. Чавес додав, що він розмовляв із заручницями по телефону.

Уго Чавес заявив, що це звільнення заручників стане початком мирного процесу в Колумбії.

У столиці Венесуели Каракасі, куди заручниці були доставлені гелікоптером з колумбійських джунглів, Гонсалес зустріли дорослі дочки Патрисія та Марія Фернанда, а Рохас - 76-річна мати Клара. Незабаром після цього звільнені полонянки зустрілися з Уго Чавесом в палаці "Мірафлорес", де вони змогли особисто подякувати президенту Венесуели.

Раніше повідомлялося про те, що венесуельські гелікоптери з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) вилетіли до Колумбії для звільнення двох заручниць.

За даними місцевих ЗМІ, на борту гелікоптерів окрім представників Міжнародного Комітету Червоного знаходилися міністр внутрішніх справ Венесуели Рамон Родрігес Часін, посол Куби у Венесуелі Херман Санчес Отеро, а також представник прес-служби Уго Чавеса, ім"я якого не уточнюється.

В середу ввечері керівництво РОСК передали президентові Венесуели Уго Чавесу координати місця в колумбійських джунглях, в якому передбачається передача заручників представникам Червоного Хреста і Венесуели.

Після чого глава МЗС Венесуели терміново зв"язався зі своїм колумбійським колегою і отримав дозвіл Боготи на проліт над територією Колумбії венесуельських вертольотів з пізнавальними знаками МКЧХ.

За матеріалами NEWSru.com та Газета.Ru.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес зустрівся зі звільненими заручницями (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути