середа, 14 листопада 2007 20:17

Уго Чавес заявив про перегляд відносин з Іспанією

Президент Венесуели Уго Чавес в середу заявив, що ретельно перегляне економічні і дипломатичні відносини своєї країни з Іспанією.

Причиною перегляду міждержавних відносин двох країн стала словесна перестрілка на підвищених тонах між Чавесом і прем"єр-міністром Іспанії Хосе Луісом Родрігесом Сапатеро в минулу суботу під час церемонії закриття Ібероамериканського саміту, в яку також втрутився іспанський король Хуан Карлос. Тоді глава Венесуели назвав екс-прем"єра Іспанії Хосе Марія Аснара "фашистом".

За словами венесуельського лідера, через це інциденту уряду цілої низки країн були вимушені підтримати ту або іншу сторони, що може негативно позначитися на міжнародних відносинах.

Чавес вважає, що король Іспанії повинен принести свої вибачення Венесуелі і всій Латинській Америці за інцидент на саміті.

Чавес раніше відзначив, що іспанські інвестиції в економіку Венесуели істотні, але "не незамінні". Він виразив надію, що інцидент не позначиться на економічному співробітництві, проте, за його словами, "це залежатиме від іспанського уряду", повідомляє агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес заявив про перегляд відносин з Іспанією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути