Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2007 13:24

Уго Чавес порушив повітряний простір Іспанії

Лідер Венесуели Уго Чавес на президентському літаку вторгся в повітряний простір Іспанії. Не поінформувавши владу і порушивши міжнародний авіапротокол, він самовільно перетнув небо над королівством дорогою в Португалію, передає ІТАР-ТАСС з посиланням на газету El Mundo.

Інцидент стався 20 листопада під час перельоту з Парижа до Лісабона. Згідно міжнародним правилам, МЗС Венесуели мав повідомити іспанській владі час і маршрут польоту, після чого міністерство оборони за узгодженням з рештою відомств очистило б повітряний коридор і забезпечило безпеку іноземного літака.

Нагадаємо, що відносини Уго Чавеса з Мадридом складаються далеко не кращим чином. На закритті Ібероамериканського саміту в Чилі між іспанським монархом Хуаном Карлосом та президентом Венесуели розгорілася словесна перепалка. У відповідь на агресивні випади Чавеса король запропонував йому "заткнутися", після чого покинув захід. Кинута монархом фраза миттєво прикувала увагу користувачів інтернету, а запис з нею став одним з популярних в Іспанії дзвінків для мобільних телефонів.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес порушив повітряний простір Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути