понеділок, 21 січня 2008 12:36

Уго Чавес порівняв свого колумбійського колегу з мафіозі

Президент Венесуели Уго Чавес у неділю 20 січня виступив з критикою колумбійського президента Альваро Урібе, заявивши, що той гідний бути лише босом мафіозного угрупування, повідомляє Associated Press.

За інформацією агентства, Чавес звинуватив Урібе і його уряд в спробі саботувати звільнення двох заручниць, яких більше шести років утримували у полоні бойовики Революційних озброєних сил Колумбії (FARC). За словами Чавеса, жінки розповіли, що колумбійська армія проводила бомбардування району, де ховалися повстанці, а значить, як вважає президент, намагалася зірвати передачу заручниць.

Після цього Чавес назвав Урібе "боягузом" і "пішаком США", а також заявив, що ця людина не заслуговує того, щоб бути президентом. Міністр внутрішніх справ Колумбії Карлос Ольгуїн у відповідь на це заявив, що президент Венесуели "вибрав шлях образ", проте Колумбія не піддасться на його провокації.

Нагадаємо, що у четвер 10 січня повстанці з FARC відпустили двох заручниць - помічницю колишнього кандидата в президенти Колумбії Інгрід Бетанкур Клару Рохас і колишнього члена парламенту Колумбії Консуело Гонсалес. Посередником між колумбійською владою і FARC на переговорах про звільнення виступав Уго Чавес.

Спочатку звільнення планувалося на кінець грудня 2007 року, проте воно було відкладене через  несприятливі погодні умови, а потім керівництво FARC оголосило, що не відпускатиме полонених, оскільки влада  Колумбії не дала гарантій безпеки життя повстанців, що беруть участь в операції.

За даними влади  Колумбії, всього у заручниках у FARC знаходяться близько 50 осіб, серед яких солдати урядових військ, чиновники, троє американців і Інгрід Бетанкур, що має подвійне франко-колумбійське громадянство, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес порівняв свого колумбійського колегу з мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути