середа, 13 лютого 2008 08:21

Уго Чавес перекрив нафту американській компанії ExxonMobil

У вівторок було оголошено про те, що державна нафтова компанія Венесуели Petroleo de Venezuela (PDVSA) припиняє постачання нафти американській компанії ExxonMobil, повідомляє агентство France Presse. Як говориться в офіційному повідомленні, такі заходи були вжиті в зв"язку з "юридично-економічною агресією" ExxonMobil.

Президент Венесуели Уго Чавес повідомляв про те, що готується припинення постачань, у неділю. Причиною його заяви стало заморожування Вищим судом Лондона на прохання компанії ExxonMobil 12-мільярдних активів державної нафтової компанії Венесуели. "Якщо вам вдасться заморозити наші активи, якщо ви нашкодите нам, то і ми відповімо вам тим самим", - заявив Чавес.

ExxonMobil звернулася до суду в зв"язку з тим, що Чавес встановив нове правило в рамках націоналізації нафтовидобувної галузі країни. Згідно з цим правилом 60 відсотків активів всіх нафтовидобувних компаній, що діють на території Венесуели, відходять державі.

Про своє рішення залишити Венесуелу, крім ExxonMobil, оголосила ще одна американська компанія - ConocoPhillips, тоді як такі компанії, як норвезька Statoil, французькі Total та інші компанії прийняли умови націоналізації, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес перекрив нафту американській компанії ExxonMobil». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути