Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 07:58

Уго Чавес наказав відправити війська і танки до кордону з Колумбією

Президент Венесуели Уго Чавес віддав наказ відправити війська і танки до кордону з Колумбією. Також будуть направлені 10 батальйонів - декілька тисяч військових, повідомляє "Інтерфакс".

Крім того, Чавес, виступаючи з щотижневим телезверненням до нації, заявив, що посольство Венесуели в Колумбії буде закрито.

Приводом для цього стало вбивство на території Еквадору одного з лідерів угруповання ультралівої організації Революційні збройні сили Колумбії (ФАРК) Рауля Рейеса.

Президент Венесуели назвав вбивство Рейеса боягузтвом. Чавес охарактеризував дії Колумбії як порушення суверенітету Еквадору і назвав президента Колумбії Альваро Урібе злочинцем.

Протистояння ФАРК і урядових військ Колумбії з правими угрупованнями триває багато років. Значну роль в цій боротьбі відіграють викрадання людей, здирство і наркоторгівля. За роки бойових дій жертвами конфлікту стали десятки тисяч мирних жителів, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес наказав відправити війська і танки до кордону з Колумбією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути