Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 09:40

Ударом у серце вбили солдата строкової служби в Харківській області

У місті Лозова, Харківської області, сталася трагедія — позавчора від травми, отриманої у бійці, загинув солдат-срочник Юрій Сташенко. НП трапилося вдосвіта 19 грудня, повідомив начальник ВСП (Військової служби правопорядку) генерал Федір Маковчук. Між Сташенко і таким самим молодим солдатом Віталієм Ткаченко спалахнула сварка, що перейшла в бійку. Бійців кинувся рознімати Віктор Б., що прослужив на півроку більше. Він відважив кожному сильний удар у груди. Юрієві стало погано. Він знепритомнів. Викликали "швидку", але врятувати хлопця не вдалося — лікарі констатували смерть.

Розтин, проведений до кінця того ж дня, показав наявність згустків крові в області сонячного сплетіння. Віктор Б. одразу ж зізнався в рукоприкладстві і був узятий під варту. За даним фактом, сказав Федір Маковчук, порушена кримінальна справа.

Начальник Генштабу — Головком ЗСУ генерал армії Сергій Кириченко доручив командувачу Сухопутними військами генералові Івану Свиді провести службове розслідування обставин трагічного інциденту. Поки що, на період розслідування від службових обов"язків усунені командир частини, його заступник з гуманітарних питань і начальник штабу.

Сташенко призивався з Голопристанського району Херсонської області. Як повідомили у військкоматі, у нього залишилися батьки і дві сестри. Поховають Юрія Сташенка завтра. Труну з тілом мали привезти додому сьогодні вночі.

Схожий випадок відбувся трохи більше року тому в учбовому центрі "Десна" — в листопаді сержанти Юрій Лук"яненко і Дмитро Пух побили новобранця Олександра Рибку, і від отриманих травм молодий солдат помер. Пуха засудили до 7, Лук"яненка — до 5 років позбавлення волі.

Юрій Сташенко став 81-м загиблим від початку нинішнього року військовослужбовцем ЗСУ. За даними Міноборони, 20 із них стали жертвами ДТП, 10 — самогубці, 15 людей знайшли смерть поза розташуванням частин та у відпустці. 20% НП — результат особистої необережності і грубого порушення правил безпеки, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Ударом у серце вбили солдата строкової служби в Харківській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути