Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 15:33

Учені з"ясують, чому людина вірить в Бога

Дослідники з Оксфордського університету витратять 1,9 млн фунтів (близько 3,7 млн дол. США) протягом трьох років для того, щоб відповісти на питання: чому люди вірять в Бога, і чим викликана віра в божественну силу - природою людини чи її вихованням?

Займатися пошуками відповіді на питання про саме існування Вищої Сили учені не будуть. Замість цього вони зберуть докази на користь кожної з двох гіпотез: про те, що віра в Бога дала людству перевагу в ході еволюції, і про те, що віра виникла як побічний прояв інших особливостей людини - наприклад, колективізму.

Крім того, дослідники з Центру науки і релігії імені Іена Ремсі і Центру антропології і свідомості в Оксфорді спробують зрозуміти, чи викликані релігійні конфлікти людською природою, а також вивчать, чи з"являється віра в потойбічне життя в результаті навчання або властива людям через еволюційні особливості, пише Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясують, чому людина вірить в Бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути