пʼятниця, 07 березня 2008 11:05

Учені з"ясували, від чого залежить щастя людини

Дослідження щастя і чинників, від яких залежить відчуття радості і задоволеності в житті, дало несподіваний результат. Згідно з даними британських учених, для того, щоб відчути себе щасливим, недостатньо мати перспективну роботу, міцну сім"ю і стабільний достаток. Дослідники встановили, що відчуття повноти щастя безпосередньо залежить від споріднених зв"язків.

Відчуття щастя передається на генному рівні. До такого висновку прийшли британські фахівці з Університету Едінбургу.

"Люди, що переїхали в США, не дивлячись на зміни економічного і соціального статусу, не почали відчувати себе щасливішими".

Дослідивши 900 пар ідентичних і неідентичних близнят, учені змогли довести, що рівень щастя людини визначається рисами його вдачі. А цей чинник в значній мірі залежить від генів.

Учених цікавили люди, що не мають звички до неспокою, комунікабельні і відповідальні. У інших дослідженнях всі ці три складові зв"язувалися з відчуттям щастя або благополуччя, оскільки вони служать своєрідним буфером в тому випадку, якщо людина опиняється в стресовій ситуації.

Різниця результатів показала, що гени можуть відповідати, принаймні, за половину рис вдачі, що роблять людей щасливими. Друга половина пов"язана із способом життя, кар"єрою і взаєминами.

Ті, хто успадковує певні гени схильності до щастя, отримують емоційний резерв, який реалізується за часів лих і прискорює відновлення людини.

У своєму дослідженні британські учені спиралися на досвід колег із США. Річ у тому, що минулого року фахівці американських дослідницьких центрів також дійшли висновку, ніби людське щастя на 50% залежить від генетичної схильності.

Цей висновок був зроблений після вивчення поколінь людей, що проживали останні 50 років в США. Не дивлячись на зміни економічного і соціального статусу, вони не почали відчувати себе щасливішими, ніж їхні предки.

Експерти упевнені, що щастя не залежить від зовнішніх проявів життя, таких як хороший заробіток і постійна робота. Не приносять задоволення і медичні препарати, зокрема, антидепресанти, якими в США користуються 14% населення.

Єдиний вихід, на думку учених, - це розвиток дружніх контактів і прихильність етичним нормам, які сповідають всі релігії світу, повідомляє ScienceDaily.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, від чого залежить щастя людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути