субота, 01 березня 2008 13:05

Учені виявили ген, що запобігає розвитку ВІЛ

Учені виявили ген, що запобігає розвитку ВІЛ
Ген, здатний не допустити розповсюдження в організмі вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), вперше виявили канадські учені з Університету провінції Альберта. Тепер перед ученими стоїть завдання з"ясувати механізм його дії.

Група дослідників на чолі зі СтівеномБерром в ході лабораторних досліджень з"ясувала, що ген Ті-Ар-Ай-Эм-22 володіє природними антивірусними властивостями і може блокувати розповсюдження вірусу імунодефіциту.

Як повідомив Стівен Берр в п"ятницю в інтерв"ю телекомпанії CTB, тепер завдання полягає в тому, щоб зрозуміти механізм дії гена і спробувати імітувати його здатність протистояти вірусу

"Важливе те, що це - природний захист проти вірусу імунодефіциту, - підкреслив він. - Якщо ми зможемо використовувати цю можливість, без загрози побічних ефектів від застосування медикаментів, то це буде вельми корисно для пацієнтів з Віл-інфекцією". Відзначивши, що дослідження поки знаходяться на початковій стадії, він виразив надію на те, що досягнутий результат стане "кроком до значніших відкриттів", повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили ген, що запобігає розвитку ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути