вівторок, 29 січня 2008 13:53

Учені винайшли метод лікування безпліддя

Британські лікарі винайшли метод, що дозволяє вирощувати людські яйцеклітини в умовах лабораторії із зразків яєчників, що є серйозним відкриттям в лікуванні безпліддя. Процедуру випробували в двох британських клініках по лікуванню безпліддя.

Процедура полягає у тому, що у пацієнтки відбирають зразки тканин яєчника і зберігання до того часу, поки жінка захоче завести дитину.

Це дозволяє жінкам відкласти материнство на роки. Також цей метод усуває різні ризики для здоров`я, пов`язані з іншими методами штучного запліднення.

Незрілі яйцеклітини за допомогою гормональних препаратів доводять до зрілості і використовують для штучного запліднення. Метод дозволить пацієнткам уникнути щоденного введення гормональних препаратів для стимуляції овуляції. Гормональні препарати у свою чергу можуть викликати сильні ускладнення і в деяких випадках навіть до фатального результату при синдромі гіперстимуляції.

Лікарі одного з центрів лікування безпліддя в Лондоні, що працюють над новим методом, заявляють, що різні елементи даного методу вже використовуються, але на те, щоб виконати весь процес потрібен час, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «Учені винайшли метод лікування безпліддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути