Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 13:34

Учені відтворили портрет Іоганна Себастьяна Баха

 

  Експерти за допомогою комп"ютера сконструювали обличчя німецького композитора XVIII століття Іоганна Себастьяна Баха і запевняють, що результат має здивувати поклонників творчості великого композитора.

При створенні портрета композитора, учені використовували бронзову модель, точну копію черепа Баха. У результаті комп"ютер відтворив портрет кремезного невисокого чоловіка з коротко стриженим сивим волоссям. Голова Баха масивна, риси обличчя композитора крупні, у нього широкий і високий лоб, великі вуха, масивне підборіддя і виступаюча нижня губа.

Реконструкція сильно відрізняється від відомих портретів композитора, проте схожа на портрет Баха, створений художником Еліасом Хауссманном в 1746 році.

У березні нове обличчя Баха буде показано в музеї Bachhaus у східнонімецькому місті Айзенахе, де народився Бах.

"Нам відомо, що Бах був фізично сильною людиною, він танцював і співав. Він був дуже жвавою людиною – це можна побачити на даному зображенні", – заявив керуючий директор музею.

Останки Баха викопали в 1894 році, а в 1908 році скульптори вперше спробували відтворити його зовнішність, керуючись, проте, відомими портретами композитора. Критики початку XX століття залишилися незадоволені цим проектом: вони стверджували, що бюст з таким самим успіхом може зображати, наприклад, Генделя.

За матеріалами Lenta.ru, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Учені відтворили портрет Іоганна Себастьяна Баха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути