Ексклюзиви
субота, 30 червня 2007 11:20

Учені створили пігулку від відчуття голоду

Італійські учені винайшли пігулки, які при попаданні в шлунок розбухають і викликають відчуття насичення.

За словами розробників, препарат викликає у пацієнта відчуття тільки що з"їденої порції спагетті і позбавляє голоду на декілька годин. У шлунку прийнята пігулка розбухає, перетворюючись на желеподібну кулю.

Основні інгредієнти пігулки - целюлоза і гідрогель, який учені відкрили при розробці абсорбенту для нової моделі підгузників. На думку дослідників, препарат може використовуватися пацієнтами, що сидять на дієті.

Професор Луїджі Амброзіо з італійської Науково-дослідної ради вважає, що пігулки на основі гідрогеля за ефектом схожі з хірургічною операцією по зменшенню об"ємів шлунку: після неї пацієнтам потрібно значно менше їжі для насичення.

Препарат, якому ще не дали назви, незабаром буде випробуваний на 90 охочих схуднути добровольцях. У разі успішного завершенні тестів в жовтні пігулки вийдуть на ринок весною 2008 року.

"Існує маса способів проводити гідрогелі, які безпечні і використовуються в медицині і протезуванні", вважає Хаттон.

Проте директор Національного форуму по боротьбі з ожирінням Девід Хеслам думає, що вважати винайдені італійцями пігулки панацеєю від зайвої ваги ще рано. "Теорія створення подібних препаратів існує давно, але до цих пір всі спроби були невдалими. У будь-якому випадку ви не зможете на них жити", говорить Хеслам, нагадуючи про необхідність правильного харчування, повідомляє BBCrussian.com.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили пігулку від відчуття голоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути