Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 15:09

Учені сперечаються щодо впливу мікрохвильовки на здоров"я людини

Американські учені заявляють, що завдяки СВЧ-пічкам в Америці знизилася кількість хворих на рак шлунка. А все тому, що в їжу, приготовану в мікрохвильовій пічці, не додається жир. А спосіб приготування нагадує найщадніший – на пару.

Але іспанські учені, навпаки, з обуренням стверджують, що броколі, приготована у СВЧ, втрачає до 98 відсотків своїх вітамінів і мінералів.

У 1989 році швейцарський біолог Хертель разом з професором Бернардом Бланком спробували досліджувати вплив їжі з СВЧ-пічки на людину. Оскільки грошей на повномасштабне дослідження їм не дали, то учені обмежилися одним піддослідним, який по черзі їв їжу, приготовану на плиті, а потім - в мікрохвильовці.

Учені запевняли, що після мікрохвильової їжі у крові піддослідного відбувалися зміни, що нагадували початок патологічного процесу. Тобто раку. Іншими словами, збільшувалася кількість лейкоцитів. Отже, регулярне споживання з мікрохвильовки могло призвести до раку крові, запевняли учені. Але до їх слів не прислухалися.

А цього року Всесвітня організація охорони здоров"я видала вердикт: у СВЧ-пічці використовується випромінювання, що не робить шкідливого впливу ні на людину, ні на їжу.

Єдине "але": імплантовані серцеві стимулятори можуть бути чутливі до інтенсивності потоку мікрохвиль. Тому ВООЗ рекомендує тим, у кого є кардіостимулятори, відмовитися від стільникових телефонів і мікрохвильовок, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Учені сперечаються щодо впливу мікрохвильовки на здоров"я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути